Jotkut Applen iCloud-kuvapilvipalvelun käyttäjät valittelevat vakavista ongelmista sen Windows-integraatiossa.

Käyttäjät ovat havainneet kuvien ja videoiden korruptoitumista ja jopa täysin vieraiden kuvien ilmaantumisesta. Asiasta kirjoittaa MacRumors perustuen oman käyttäjäfooruminsa käyttäjien valituksiin.

Eräs MacRumorsin käyttäjä valittaa iCloud-sovelluksen Windows-version korruptoineen hänen videotiedostojaan mustiksi ja lisäilleen videotiedostoihin välähdyksinä täysin vieraita valokuvia. Hän kertoo nähneensä ”videoita muiden ihmisten perheistä, jalkapallomatseja ja muita satunnaisia valokuvia”.

Toistaiseksi ei ole selvää ovatko nämä vieraat valokuvat peräisin muiden iCloud-käyttäjien kirjastoista, mutta MacRumors kirjoittaa sen olevan mahdollista.

Ongelmaa esiintyy sekä Windows 10:llä että Windows 11:llä. Sillä saattaa olla jotain tekemistä videoiden hdr-asetusten ja iPhonejen käyttämän hevc-pakkausstandardin kanssa, joiden tulkitsemiseen käyttöjärjestelmien ja pilvipalveluiden välillä liittynee yhteensopivuusongelmia.

iCloud-sovelluksen Windows-version poistaminen ei vaikuta poistavan ongelmaa, joten videoiden korruptoituminen näyttää leviävän myös servereille. Joka tapauksessa ongelma vaikuttaa olevan Applen päässä, toteaa 9to5Mac.

Applen iCloud-palvelun Windows-integraatio tuotiin saataville aiemmin tässä kuussa. Kun käyttäjä on asentanut Microsoft Storessa saatavilla olevan iCloud-sovelluksen uusimman version ja kääntänyt kuvien synkronoinnin päälle, synkronoituvat käyttäjän iPhonellaan ottamat valokuvat ja videot suoraan Windowsin Valokuvat-sovellukseen.