Tarvitseeko Windowsiin hankkia virustorjuntaa? Miten varmuuskopioin koneeni kaikista fiksuimmin? Mikä on Microsoft-tili? Miten hallitsen ilmoituksia? Milloin kone pitää sammuttaa? Mitä pitää tietää toukokuun suurpäivityksestä?

Windows on perinteikäs käyttöjärjestelmä, josta monella on vuosikymmenien kokemus. Sen ominaisuudet ovat kuitenkin kehittyneet – joten viimeistään nyt on käyttäjänkin syytä opetella uusia tapoja.

Kerrommekin siksi, mitä uusia temppuja Windows on viime vuosina oppinut, mitä uutta on kohta tulossa ja mitkä tietokoneen käyttötavat kaipaavat päivitystä viimeistään 2020-luvun koittaessa.

Mikrobitin iso Windows-opas sisältää paljon tietoa niin uusille käyttäjille kuin Windows 10:tä jo aiemmin käyttäneillekin henkilöille.

Kaikki käytännöt vinkit toimivat yksinomaan Windows 10:ssä, joka on näillä näkymin se Windows-versio, jota tullaan käyttämään tästä hetkestä mahdollisesti vuosikymmeniä eteenpäin.

Lue myös: Pitääkö Windows 10 asentaa uudestaan kun tietokoneen kokoonpano vaihtuu?

Kerromme myös, mitä Windowsin seuraava suuri ominaisuuspäivitys, versionumeroltaan 1903 eli toukokuun 2019 päivitys, tuo tullessaan.

Lue lisää Mikrobitin Windows-oppaasta.

Toukokuun Mikrobitti ilmestyi 16.5. – Testeissä muun muassa jättinäytöt, uusimmat läppärit, Samsung Galaxy S10e, mini-pc:t + mukana suuri Windows-opas ja seitsemän pointtia kotiverkkoon. Lue lisää .