Viime aikoina epäluulo Microsoftin julkaisemia päivityksiä kohtaan on kasvanut. Ne ovat tuoneet joillekin Windows-käyttäjille ongelmia, joiden korjaaminen puolestaan on saattanut tuottaa uusia murheita.

Yhtiön julkaisemien kuukausittaisten päivityspakettien asentamisen kanssa ei tästä huolimatta ole syytä viivytellä, sillä niissä paikatut haavoittuvuudet ovat viimeistään tässä vaiheessa verkkorikollisten tiedossa.

Lokakuun päivitykset julkaistiin tiistaina, ja nyt vitkastelu olisi tavallista huonompi vaihtoehto: paketti korjaa 87 haavoittuvuutta, joista erityisesti yhtä Microsoft pitää tavattoman vaarallisena, ZDNet kirjoittaa.

Windowsin tcp/ip-pinossa oleva haavoittuvuus on saanut kymmeneen ulottuvalla vakavuusasteikolla noteeraukseksi 9,8 – paljon pahempi se ei siis voisi olla. Uhattuja käyttöjärjestelmäversioita ovat Windows 10 ja Windows Server 2019. Hyökkääjä voi verkon yli lähettää haavoittuvuutta hyödyntäviä paketteja ja saada paikkaamattoman koneen kokonaan komentoonsa.

Korkeaa vaaraluokitusta selittää osaltaan se, että Microsoft uskoo rikollisilla olevan jo käytössään räätälöidyt työkalut haavoittuvuuden hyödyntämiseksi.

Jos ylläpitäjä ei halua asentaa päivityksiä vastuullaan olevaan järjestelmään ennen tarkempaa testausta, ongelman voi myös yrittää kiertää. Yksi mahdollinen kertotie on poistaa käytöstä ICMPv6 RDNSS -tuki.

Microsoft on julkaissut taulukon muodossa selvityksen kaikista nyt paikatuista ongelmista.