It-jätti Microsoft on esitellyt tekstinkäsittelyohjelma Wordin uutta ominaisuutta. Word osaa nyt tuottaa tekstiä suoraan sanelusta. Ainakin aluksi ominaisuus on käytössä vain Wordin selaimen kautta käytettävässä pilviversiossa, Cnet kertoo.

Puheensa saa tekstiksi joko höpöttelemällä koneen mikrofoniin tai lataamalla pilveen puhetta sisältävän audiotiedoston. Suoraa puhetta Word voi käsitellä rajattomasti, mutta tiedostojen suhteen käytössä on tiettyjä rajoituksia.

Tiedostokoon on pysyttävä alle 200 megatavussa ja tiedostomuodoiksi käyvät vain audiotiedostot, tekstitystä ei voi siis tehdä suoraan videotiedoston perusteella. Puhetta tekstitetään sitä mukaa kun koneelle puhutaan, tiedostotkin käsitellään reaaliajassa – tunnin puhepätkä siis muuttuu tekstiksi noin tunnissa. Live-puheen suhteen ei ole rajoituksia, mutta tiedostopohjaista tekstitystä saa käyttöönsä kuukaudessa vain viiden tunnin verran.

Microsoft on tuomassa ominaisuuden myöhemmin myös puhelinten Word-sovelluksiin. Mac- ja Windows-koneiden Word-versioiden suhteen yhtiö ei kuitenkaan ole esittänyt minkäänlaisia lupauksia.

Ominaisuus on käytössä kaikilla Microsoft 365-käyttäjillä. Tällä hetkellä käytössä on vain yksi kieli, amerikanenglanti. Yhtiö kertoo kuitenkin työstävänsä laajempaa kielitukea.