Alkuperäinen WoW julkaistiin noin 15 vuotta sitten. Fantasiamaailmaan sijoitettu verkkopeli osoittautui erittäin suosituksi ja on onnistunut pysyttelemään hengissä aika ajoin julkaistujen lisäosien ansiosta. Parhaimmillaan pelaajia maailmalla oli 12 miljoonaa.

Monen veteraanipelaajan mielestä WoW on vuosien saatossa muuttunut liikaakin. Esimerkiksi monet asiat, joiden saavuttaminen ponnistelujen jälkeen tuntui ennen palkitsevalta, ovat nykyään käden ulottuvilla. Pelaamista helpottamalla Blizzard on halunnut turvata, että myöskin vaivannäköä karttavat satunnaispelaajat saataisiin mukaan.

Vastareaktiona tälle on vuosien varrella nähty erilaisia epävirallisia pelipalvelimia, joille on onnistuttu virittämään World of Warcraft pelattavaksi alkuperäisessä asussaan. Blizzard ei ole näitä kilpailijoita suopeasti katsellut, vaan erilaiset ”Vanilla-WoW” -palvelimet on yleensä suljettu ennen pitkää.

Pelitalo lopulta päätteli, että klassiselle World of Warcraftille on kysyntää ja ilmoitti julkaisevansa Classic-version itse. Pelin pitäisi olla yksi yhteen alkuperäisen kaltainen, paitsi että grafiikka on päivitetty nykyvaatimusten tasolle.

WoW Classic avautui pelaajille maanantain ja tiistain vastaisena yönä. Jos maksaa jo nykypelin kuukausimaksua, enempää rahaa ei klassikosta tarvitse pulittaa. Pelin saa asennettua ilmaiseksi Blizzardin Battle.netistä ja pelata saa samalla kuukausimaksulla.

Lähiviikot paljastavat, tuleeko WoW Classicista menestystä. Alkuinnostus näyttää kovalta. Pelaajien on ollut mahdollista luoda joitakin hahmoja aluksi avattuihin pelimaailmoihin eli -palvelimille, ja ne ovat täyttyneet hyvää vauhtia.

Voi kuitenkin käydä niin, ettei into kanna pitkään. Ensimmäisen polven WoW-veteraanit ovat nyt omassa elämässään eri vaiheessa kuin 15 vuotta sitten eikä heillä kenties ole haluja eikä mahdollisuutta käyttää peliin niin paljon aikaa kuin siinä edistyminen vaatisi. Moni saattaa myös pettymyksekseen huomata, kuinka aika kultaa muistot. Noviiseille WoW Classic puolestaan voi olla liian kova pala purtavaksi.

Alku näyttää kuitenkin lupaavalta. Azerothin avatessa porttinsa oli niiden edessä tuhansien pelaajien jonoja. PC Gamerin toimittaja pyrki palvelimelle jonne hinkusi 8500 muutakin pelaajaa, ja tuntien jonotusaika oli ilmeisesti vielä aika kevyestä päästä.

Kuva tyypillisestä jonotilanteesta tiistaina klo 14:00