Lue päivitetyt tiedot: Xbox Series X- ja Series S -konsolin julkaisupäivä paljastettiin – hinta, tehot ja tiedot

**

Xboxin uuden konsolisukupolven karvalakkiversion hinta on vuotanut verkkoon, uutisoi The Verge. Samalla konsolin ulkonäkö paljastui. Tieto tulee useasta eri lähteestä.

Thurrot-sivun julkaisemassa kuvassa esiintyvä Xbox Series S on ulkonäöltään pitkälti samanhenkinen kuin edellisen sukupolven Xbox One. Laitteen päällä on harmaa tuuletinaukko, minkä takia konsoli muistuttaa hiukan kaiutinta.

Julkisuuteen vuotaneessa kuvassa paljastui myös laitteen hinta: 299 dollaria. Windows Central kertoo hinnan pitävän paikkansa.

Puolestaan WalkingCat-nimimerkin Twitteriin julkaisemassa videopätkässä laitteen kokoa verrataan Xbox Series X -lippulaivakonsoliin. Series S on huomattavasti isoveljeään kapeampi ja hiukan lyhyempi.

Microsoft ei ole virallisesti julkistanut tulevan lippulaivankonsolin kevennettyä versiota. Tieto laitteesta vuosi julkisuuteen ennen aikojaan, kun kuva Xboxin uudesta ohjaimesta ilmestyi verkkoon. Ohjaimen paketissa luki, että se on yhteensopiva myös Series S -konsolin kanssa.

Alustavien tietojen mukaan Series S on myös tehoiltaan kevennetty versio Series X -konsolista, jossa 12 teraflopsin laskentateho on pudotettu 4 teraflopsiin. Näin laitteella voisi pelata uuden konsolisukupolven pelejä, muttei 4k resoluutiolla.