Maailman suurimpien puhelinvalmistajien joukkoon kuuluva kiinalainen Xiaomi on esitellyt hurjaa prototyyppilaturiaan. Xiaomin mukaan sen laturilla 4000 milliampeeritunnin akun täyttäminen kestää vain 19 minuuttia. Pikaista lisävirtaa puhelimeensa saa minuutin latauksella kymmenen prosentin verran, puolilleen akku tupsahtaa kahdeksassa minuutissa.

Uusi 80 watin tekniikka on hurjasti nopeampaa kuin valmistajan vain vuosi sitten esittelemä 30 watin langaton lataus. Sillä vastaavan akun lataaminen kesti 69 minuuttia.

Tekniikan hurjasta kehitysloikasta kertoo kenties vielä paremmin se, että Xiaomin 120 watin perinteinen laturi täyttää Mi 10 Ultra -puhelimen akkua 23 minuuttia. Lukema ei ole suoraan vertailukelpoinen, sillä kyseisessä puhelinmallissa on 4500 milliampeeritunnin akku. Laskennallisesti langaton lataus toimii kuitenkin hieman nopeammin.

Tällä hetkellä kyseessä on vasta prototyyppi, Xiaomi ei ole paljastanut milloin kyseistä tekniikkaa ollaan ottamassa varsinaisesti käyttöön yhtiön puhelinmalleissa.