Monet valmistajat ovat kertoneet tulossa olevista taittuvanäyttöisistä laitteistaan pitkään ennen niiden virallista julkistusta. Samaa kaavaa noudattaa myös Xiaomi, joka on hehkuttanut Mi Mix Alpha -malliaan jo viime syksystä. Kyseessä ei kuitenkaan ole Samsungin tai Huawein taittuvien laitteiden kaltainen origamilaite, vaan puhelin, jonka näyttö on kiinteästi kierretty koko laitteen ympäri.

Tubettaja MKBHD on onnistunut saamaan laitteen käsiinsä ja esittelee sen poikkeuksellista näyttöä 11-minuuttisella videollaan.

Sananmukaisesti äärimmäisen näyttävän ulkoasun lisäksi puhelin on melkoisen järeää tekoa myös sisuskalujen osalta: järjestelmäpiirinä on Qualcommin Snapdragon 855, muistia on käytössä 12 gigatavua ja ufs 3.0 -tallennustilaa 512 gigatavua. Pääkamerana toimii 108 megapikselin kenno. Erikoista kyllä, puhelimen akun koko on vain 4050 milliampeerituntia. Valtaisan kokoisen näytön kanssa akkukesto tuskin on kovin kummoinen. Lähes joka puolelta pelkkää näyttöä oleva puhelin on metallirunkoinen.

Innokkaita ostajia uudenlaiselle puhelimelle varmaankin jo löytyisi, mutta toistaiseksi kyseessä on vasta prototyyppi. Xiaomi ei ole kertonut tarkemmin milloin puhelin on tulossa markkinoille – vai nähdäänkö sitä sellaisenaan myynnissä koskaan.