Yahoo poisti mahdollisuuden asettaa sähköpostin uudelleenohjauksen yhtiön sähköpostiosoitteesta toiseen palveluun. Sittemmin ominaisuus on kuitenkin palautettu käyttöön.

Yahoon mukaan kyseessä oli ennaltasovittu toimenpide, jolla parannettiin yhtiön tarjoamaa sähköpostipalvelua ja erityisesti sen sähköpostin uudelleenohjausta. Yahoo ehti kerätä kovaa kritiikkiä käyttäjiltä, jotka huomasivat sähköpostin uudelleenohjauksen olevan poissa käytöstä.

Yahoo paljasti aiemmin, että palveluun murtautuneet hakkerit ovat onnistuneet varastamaan jopa puolen miljardin käyttäjän tiedot.

Tämä oli omiaan karkottamaan sähköpostipalvelun käyttäjiä. Monet kirjautuivat palveluun vain asettaakseen sähköpostin uudelleenohjauksen toiseen sähköpostiosoitteeseen, ettei heidän tarvitsisi enää kirjautua Yahoon palveluihin hyökkäyksen jälkeen.

Mikäli sähköpostin uudelleenohjaus oli ehditty asettaa ennen Yahoon mainitsemaa huoltotoimenpidettä, toimi se asiasta kirjoittaneen Cnetin mukaan normaalisti. Uudelleenohjauksen asettamisen esto koski vain käyttäjiä, jotka eivät olleet tehneet sitä aiemmin.

Yahoon sähköpostipalvelun toiminnasta vastaava Michael Albers kertoi perjantaina sähköpostin uudelleenohjauksen olevan jälleen käytössä. Albersin mukaan ominaisuus oli poistettu hetkellisesti käytöstä järjestelmän huoltotoimenpiteiden seurauksena. Samalla Albers myös pahoitteli huollosta käyttäjille aiheuttunutta haittaa.