Harvojen Windows-puhelimien käyttäjät ovat saaneet viimeisen korjauspäivityksen omalle suosikkialustalleen. Enempää niitä ei kannata odotella, sillä Windows-puhelimien tuki on nyt virallisesti ja lopullisesti päättynyt.

Viimeinen Windows 10 Mobile -päivitys on saatavilla vain kouralliseen Windows-puhelinmalleja. Näihin lukeutuvat muun muassa neljä vuotta sitten lanseerattu lippulaiva Lumia 950 sekä HP:n Elite x3.

Jotkin sovellukset saattavat jatkaa toimintaansa alustalla, mutta esimerkiksi WhatsAppin käyttäjien ei kannata Windows-puhelimen käyttämistä enää jatkaa.

Omat tiedostot ja asetukset on edelleen mahdollista varmuuskopioida talteen, mutta tämäkin mahdollisuus viedään maaliskuun 10. päivänä, Windows Latest kirjoittaa. Kuvien varmuuskopiointimahdollisuus saattaa jatkua vielä 12 kuukauden ajan, joskaan sen varaan ei kannata laskea.

Officen mobiilisovellukset eivät ole Microsoftille enää prioriteetti, mutta yhtiö on luvannut jatkaa niiden tukemista vielä vuoden verran. Tuki katkeaa kuitenkin tammikuussa 2021.

Microsoft suosittelee Windows-puhelimien käyttäjiä siirtymään Android- tai iOS-alustojen käyttöön.