Lankapuhelimella sai ihmisen kiinni silloin, kun tämä sattui olemaan puhelimensa lähettyvillä. Koska vaikkapa savumerkkien käyttö on etenkin kaupunkiympäristössä vähän hankalaa, liikkuvien ihmisten tavoittamiseen hyvä keino on hakulaite. Se osaa antaa äänimerkin tavoitteluyrityksestä ja lyhyen viestin – kenties numeron, johon soittaa.

BBC kirjoittaa, että japanilaiset ovat nyt viimein joutuneet jättämään hyvästit hakulaitteille, kun viimeinen hakulaiteoperaattori Tokyo Telemessage sulki palvelunsa. Loistonsa päivinä laitteilla oli Japanissa 10 miljoonaa käyttäjää.

Nyt pillit pussiin panneella operaattorilla oli lopulta jäljellä vain 1500 liittymää, pääasiassa terveydenhuollossa työskentelevillä. Mielenkiintoista on, että Britanniassa julkisen terveydenhuollon työntekijöillä on käytössä yhä 130 000 hakulaitetta. Käyttö aiotaan siellä lopettaa vuonna 2021.

Tokiolainen hautajaistoimisto on ystävällisesti järjestänyt hakulaite-vainajaa kaipaamaan jääville tilaisuuden jättää viimeiset jäähyväiset: rautatieaseman viereen on pystytetty teltta, johon surijat voivat jättää kukkatervehdyksensä.

Lähde: Tivi