Klingin SerenityOS-käyttöjärjestelmän tarinaa voi seurata esimerkiksi asiaa käsittelevästä Reddit-keskustelusta tai projektin yksivuotista taivalta kartoittavalta sivulta. Kehitystyö on herättänyt suurta kiinnostusta ohjelmoijien keskuudessa. Kling myös seuraa keskustelua herkällä korvalla, esimerkiksi vierityspalkin toimintaan kohdistunut kritiikki sai hänet muuttamaan toimintaa toivotulla tavalla.

Andreas Kling on omien sanojensa mukaan kirjoittanut koodista itse noin 90 prosenttia c++-kielellä. Tuoreimman videoesittelyn perusteella ohjelmoija on onnistunut ainakin ulkoisissa tavoitteissaan: luoda 1990-luvun tyyliä henkivä käyttöjärjestelmä 2000-luvun toiminnallisuuksilla. Kuten videoltakin näkyy, ensimmäisten käyttöjärjestelmässä toimivien sovellusten joukossa oli luonnollisesti 1990-luvun hittipeli Doom 2.

Eeppisen ohjelmointiprojektin tausta on surullinen. Pitkässä elämäkerrallisessa videossa Kling avautuu alkoholi- ja huumeriippuvuudestaan, joiden pauloissa hän kertoo olleensa varhaisesta teini-iästä lähtien. Satunnaiset raittiusjaksot päättyivät aina uuteen repsahtamiseen. Nyt Kling uskoo päässeensä lopullisesti päihde-elämästä eroon, siitä seuraa raitistumisen jälkeen kehitetyn käyttöjärjestelmän nimi Serenity.

Projektista tulee väistämättä mieleen kulttimaineessa oleva ”jumalan oma käyttöjärjestelmä” TempleOS. Kling on luonnollisesti projektista tietoinen, mutta kertoo itse olevansa vielä oppipojan tasolla TempleOS:n kehittäneeseen Terry A. Davisiin verrattuna. Tosin merkittävän erona TempleOS-järjestelmään SerenityOS sisältää myös verkko-ominaisuudet.

Davis valitettavasti menehtyi 2018, joten TempleOS-projektille ei ole luvassa jatkoa. Klingin kehitystyö projektinsa parissa sitä vastoin jatkuu edelleen, projektin lähdekoodit ovat saatavilla Githubissa.