Yhdysvaltain viranomaiset vaativat lennokkeihin eräänlaisia rekisterikilpiä, joiden tulisi olla aina näkyvillä. YK puolestaan tukee ajatusta maailmanlaajuisen dronerekisterin perustamisesta.

Yhdysvalloissa lennokkien omistajien tulee rekisteröidä dronensa. Rekisteröinnin yhteydessä omistajille luovutetaan id-tarra, joka on liimattava esimerkiksi lennokin akkukotelon sisälle tai muualle laitteen rungon sisään.

Mikäli ehdotettu asetus toteutuu, on lennokkien id-tarran vastaisuudessa oltava aina näkyvillä. Sitä ei enää saisi piilottaa dronen rungon sisäosiin. Toistaiseksi ehdotuksesta on saatavilla lisätietoja hyvin niukasti. Yhdysvaltain ilmailuviranomaisen, FAA:n, Dan Elwell kommentoi asiaa kuitenkin lyhyesti toukokuun 16. päivänä järjestetyssä tilaisuudessa.

”Meidän täytyy varmistua siitä, että jokainen ilmatilassamme operoiva drone ja miehittämätön lennokki on tunnistettavissa ja seurattavissa. Se on juuri niin yksinkertaista”, Elwell totesi.

Bloombergin tietojen mukaan uusi sääntely tarjoaisi viranomaisille paremmat mahdollisuudet pitää silmällä yksityisiä lennokkeja. Dronejen tiedetään aiheuttaneen läheltä piti -tilanteita niiden lentoratojen kohdatessa esimerkiksi liikennelentokoneen kanssa. Lisäksi lennokit kiinnostavat enenevissä määrin myös terroristeja, Engadget huomauttaa.

Valkoinen talo on lisäksi esittänyt viranomaisille mahdollisuutta seurata ja jopa ampua alas siviililennokkeja.