Yhdysvaltain senaatin tiedustelukomitea katsoo, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on henkilökohtaisesti johtanut Venäjän hakkerointitoimintaa, joka oli suunnattu Hillary Clintonin kampanjaa vastaan.

Venäjän agentit olivat yhteyksissä Donald Trumpin entisen kampanjapäällikön kanssa vaalikampanjan aikana vuonna 2016. Paul Manafort sai komitean raportin mukaan agenteilta tietoja, uutistoimisto Reuters kertoo.

Manafort kehitti raportin mukaan yhteistyössä venäläisten kanssa väitteitä siitä, että itse asiassa Yhdysvaltojen liittolainen Ukraina olisi vaikuttanut Yhdysvaltain vaaleihin.

Myös WikiLeaksilla oli osuutta demokraattipuolueelta hakkeroitujen sähköpostien ja tietojen julkaisemisessa. Raportti arvioi, että WikiLeaks todennäköisesti tiesi, että tietojen julkaiseminen auttaa Venäjän etuja.

Komiteassa on mukana sekä republikaanien että demokraattien edustajia. Tutkinta lähes tuhat sivua pitkää raporttia varten kesti kolme ja puoli vuotta.

Venäjä on kiistänyt kaikki syytteet.

Trump vastasi Reutersin mukaan Yumassa Arizonassa järjestetyssä tilaisuudessa kysymykseen raportista: ”En tiedä. En ole lukenut sitä.”