Yhdysvaltain kotimaan turvallisuudesta vastaava virasto uskoo, että kiinalainen lennokkivalmistaja DJI vakoilee Kiinan valtion hyväksi. Vakoilun kohteena on Homeland Securityn tietojen mukaan Yhdysvaltain kriittinen infrastruktuuri.

DJI (Da Jiang Innovations) kerää tietoa Yhdysvaltain arkaluontoisesta infrastruktuurista sekä viranomaistoiminnasta. Kerätty tieto lähetetään kiinalaisille palvelimille, Homeland Security syyttää. Turvallisuusvirastolla on asiasta kohtalainen varmuus. Raportin on laatinut jo elokuussa maahanmuutto- ja tulliasioista vastaava virasto.

Viraston tietojen mukaan DJI kerää tietoa valikoidusti sekä yksityisistä että julkisista kohteista, Techspot kirjoittaa. Kiinan hallituksen mielenkiinnon kohteina ovat viraston mukaan muun muassa Yhdysvaltain juomavedenjakelujärjestelmä, vaarallisten aineiden, kuten ydinjätteen sijoittelukeskukset sekä rautatiet.

DJI on kiistänyt syytökset todeten, että ne perustuvat selvästi paikkansa pitämättömiin sekä harhaanjohtaviin väitteisiin. DJI:n mukaan käyttäjillä on mahdollisuus hallita lennokin keräämää ja Kiinassa sijaitseville palvelimille lähettämää tietoa. Lisäksi käyttäjät voivat halutessaan katkaista kaikki ulkoiset internetyhteydet lennokkia lennättäessään.