Yhdysvaltain ilmailuviranomainen Federal Aviation Administration (FAA) on päivittänyt yksityisille lennokinlennättäjille suunnattuja ohjeitaan.

FAA:n linjauksen mukaan lennokkeja ei saa lennättää alle 121 metrin päässä sotilastukikohdista. Määräys koskee kaikkiaan 133 merijalkaväen, laivaston, maavoimien sekä ilmavoimien sotilastukikohtaa Yhdysvalloissa. Suurin osa näistä sijoittuu Yhdysvaltain itä- ja länsirannikolle, Techspot kirjoittaa.

Mikäli lennokkia lennätetään ilman FAA:n tai asevoimien lupaa alle 121 metrin päässä kielletystä paikasta, on lennättäjälle luvassa rikossyytteet ja rangaistus. FAA on myös julkaissut kartan, johon kielletyt lennätysalueet on merkitty. Näin toivotaan vältettävän väärinkäsityksiä.

FAA:n mukaan uusia rajoituksia voi olla tulossa, sillä ilmailuviranomainen tutkii tällä hetkellä tiedustelu- ja turvallisuuspalveluilta saamiansa ehdotuksia uusista kielloista. Uudet kiellot koskisivat kansallisen turvallisuuden kannalta kriittistä infrastruktuuria.

Ilmailuviranomaisten ennustuksen mukaan Yhdysvalloissa on vuoteen 2021 mennessä 3,5 miljoonaa yksityistä lennokkia. Viime vuoden lopussa yksityisiä lennokkeja oli noin 1,1 miljoonaa. Myös kaupallisten lennokkien määrän ennustetaan kasvavan viime vuoden lopun 42 000:sta 442 000 lennokkiin seuraavan neljän vuoden aikana.

Lennokkeja käytetään yhä enenevissä määrin rikolliseen toimintaan, kuten vakoiluun, huumeiden salakuljetukseen sekä potentiaalisten asuntomurtokohteiden ennakkotiedusteluun.

Päivitys 12.4.2017 klo 13:53: Otsikkoa muokattu. Lisätty maininta Yhdysvaltain viranomaisista.