Linux-ytimen kehitystiimissä intoillaan version 5.8 ensimmäisen esiversion valmistumisesta. ZDnetin mukaan päivitys lisää 800 000 riviä uutta koodia ytimeen. Ytimen tiedostoista 20 prosenttia on kokenut uudistuksia.

Linus Torvalds kommentoi Linux-ytimen kehittäjien sähköpostilistalla päivitystä. Hän ei ennakoinut päivityksen olevan näin laaja. Nyt on päässyt käymään niin, että kyseessä on yksi suurimmista julkaisuista mitä Linuxin historiassa on nähty.

Vuonna 2016 julkaistu Linux 4.9 oli kokonaisuudessaan samaa kokoluokkaa eli 22 miljoonaa koodiriviä. Silloin mukana oli kuitenkin Googlen sittemmin hautaamaan Project Ara -älypuhelinhanketta tukemaan lisättyä koodia. Nyt mukana ei ole vastaavaa lisäystä.

”5.8:ssa ei ole merkkejä samankaltaisista syistä, jotka lisäisivät julkaisun kokoa: yksinkertaisesti nyt on vain tapahtunut paljon kehitystä”, Torvalds arvioi.

Hän uskoo, että koosta huolimatta päivitys ei tuota käyttäjille harmeja. Aiemmin kesäkuussa hän ärähti Amazon Web Servicen kehittäjille, joiden kehittämä turvallisuuspaikkaus olisi voinut aiheuttaa joillekin käyttäjille ongelmia.

Lisäyksiä on vähän joka puolella. Tavallisten ajuripäivitysten lisäksi päivityksiä on tiedostojärjestelmien puolella, mutta myös dokumentoinnissa ja arkkitehtuurissa.

Linux 5.8 tuo päivityksiä muun muassa Microsoftin Hyper-V-virtualisointialustalle, Arm-siruille ja Direct Rendering Manager (DRM) -alijärjestelmään, ajureihin, tietoliikenteeseen, IBM Power PC:ille sekä Microsoftin exFAT-tiedostojärjestelmälle.