Suosittu Kik Messenger ei ole enää saatavilla Windows-älypuhelimille. Virallista selitystä vetäytymisen syystä ei ole annettu, mutta todennäköisesti se liittyy kuihtuvaan Windows-älypuhelinkantaan.

Kik Messenger ei ole enää ladattavissa Windows-sovelluskaupan kautta. Sovelluksen latauslinkit on poistettu myös pikaviestimen virallisilta verkkosivuilta, Softpedia kirjoittaa.

Kik Messenger jatkaa päivitysten jakelua Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille. Windows-versio on saanut päivityksiä harvakseltaan, viimeisin julkaistiin vuonna 2016.

Harvasta päivitysvälistä huolimatta Kik Messenger on säilyttänyt suosionsa Windows-käyttäjien keskuudessa, joten kyseessä on iso menetys monelle Windows-älypuhelimen omistajalle, Softpedia huomauttaa.

Microsoft on ajanut hiljalleen alas Windows-mobiilitoimintaansa. Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmälle luvataan edelleen tietoturvakorjauksia, mutta uusia ominaisuuksia on turha enää odottaa.

Microsoft on myös virallisesti tyrmännyt käyttäjien toiveet siitä, että Android-sovelluksia voitaisiin tulevaisuudessa ajaa Windows 10 Mobile -alustalla projekti Astorian avulla.