Vuonna 2013 julkaistu Arma 3 on karussa maanläheisyydessään erilainen räiskintäpeli. Se pyrkii rehelliseen ja armottomaan sodan mallintamiseen viimeistäkin nippeliä myöten, ja pääosin jalkaväen vinkkelistä.

Arma 3:ssa ei tehdä tuplaloikkia, käytetä superkykyjä tai räiskitä ällistyttävällä tarkkuudella. Sen sijasta sotilaat pudotetaan isoille kartoille täynnä monipuolisia maastonmuotoja, lyödään käteen kiikarit, kiväärit ja kompassit, ja päästetään pelaajat irti.

Arma 3 on peli, jossa ryhmänjohtajan on pakko huolehtia, että kaikilla on varmasti hyvät varusteet annettua tehtävää varten.

Arma 3 on peli, jossa ei mitenkään pärjää ilman hyvää taktiikkaa ja koordinoitua joukkuetoimintaa.

Arma 3 on peli, jossa summittain räiskimällä ei osu mihinkään, mutta oikeaoppisesti tähtäämällä voi kiikarikiväärillään kilauttaa kaverille kilometrin päästä.

Toisin sanoen, Arma 3 on niille pelaajille, jotka arvostavat uskottavaa taistelua, tiukkaa tunnelmaa ja jatkuvaa pelkoa pakaroissa, ja pitävät refleksiräiskintää ja bunnyhop-kikkailua turhauttavana pelleilynä.

Arma 3 on pelattavissa Steamissa ilmaiseksi sunnuntaihin 19. helmikuuta saakka. Mikäli pelistä innostuu, sen voi ostaa 70 prosentin alennuksella eli reilulla kahdeksalla eurolla.

Jos innostuu tosissaan, kannattaa harkita kaikki mahdolliset lisäosat sisältävää Ultimate Editionia, joka lähtee 65 prosentin halvennuksella, eli 44 eurolla. Peli on nimittäin kehittynyt huimasti vuosien varrella, kuten alla oleva video osoittaa.