Looking Glass Studios oli 90-luvulla yksi tärkeimmistä pelistudioista, sillä sen pelit olivat järjestään uraauurtavia. Tarina on tuttu: pioneeripelit eivät myyneet, mutta niitä jäljittelevät pelit myivät kuin häkä.

Yksi näistä merkkiteoksista on vuonna 1994 julkaistu System Shock, jolle nykyinen pelikulttuurimme on hyvinkin paljosta velkaa. System Shock paitsi esitteli maastosta löydettävät äänikirjat jotka valottavat tapahtumia, se myös raivasi polkua eloonjäämiskauhulle, ahtaille käytäville ja niitä pursuaville hirviöille, löydettäville parannuksille sun muulle. Etenkin Bioshock-sarja on System Shockeille suoraa sukua.

Alkuperäinen System Shock oli tappiollinen tuote, mutta se sai suoran jatko-osan, kun Looking Glassin tytärstudio Irrational Games tarttui toimeen. Vuonna 1999 julkaistu System Shock 2 oli aikaansa edellä oleva merkkiteos, ja se kaappasi itselleen paitsi seitsemän Vuoden peli -palkintoa, myös pääsyn monien listoille yhtenä pelihistorian tärkeimmistä peleistä.

Vaikka kriitikot rakastivat System Shock 2:ta, se ei silti myynyt hyvin. Pelisarja kuopattiin, kunnes Nightdive Studios ilmoitti maaliskuussa 2018 työstävänsä jatko-osaa, System Shock 3:a.

Kolmososan ohella Nightdive työskentelee myös alkuperäisen System Shockin remaken kanssa, ja kuten GameSpot kertoo, nyt Nightdive on luvannut tehdä uusintapainoksen myös System Shock 2:sta.

Harva uutinen on saanut allekirjoittanutta yhtä innostuneeksi <3