Viidessä yliopistossa on otettu käyttöön Sisu-tietojärjestelmä. Kuitenkin Yle Uutisten mukaan ainakaan Tampereen ja Jyväskylän yliopistossa uutta järjestelmää ei olla otettu vastaan riemunkiljahdusten saattelemana.

Sen sijaan uusi tietojärjestelmä on aiheuttanut laajoja ongelmia eteenkin ilmoittautumisen sekä tiedonsiirron kanssa. Sisun omistaa Funidata, joka on hoitaa järjestelmien käyttöönoton yhdessä yliopistojen kanssa.

Järjestelmä on ainakin osittain käytössä Tampereen yliopistossa, Lappeenrannan-Lahden teknillisessä yliopistossa, Jyväskylän yliopistossa, Aalto-yliopistossa sekä Helsingin yliopistossa.

Ylen mukaan Sisu-järjestelmää moittivat Jyväskylässä sekä uusia opiskelijoita neuvova tutor-opiskelija Viliina Virtanen että yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Ira Vainikainen. Heidän mukaansa erityisesti kursseille ilmoittautuminen on tehty hankalaksi, sillä ilmoittautumisen lisäksi opiskelijan täytyy muistaa ilmoittaa kurssin suoritustapa, mahdollinen pienryhmä ja lopuksi tarkistaa, että kurssi on ilmestynyt kalenteriin. Sama rumba pitää hoitaa jokaisen kurssin kohdalla.

Myös Jyväskylän yliopiston Marja-Leena Laakso vararehtori myöntää järjestelmään liittyneen haasteita. Hänen mukaansa opiskelijat ovat ilmoittaneet, että ilmoittautumiset eivät ole näkyneet oikein. Tämä on lisännyt muutenkin kiireisen digitiimin työtaakkaa entisestään ja neuvonta on ruuhkautunut.

Kaiken lisäksi tietojen siirtyminen vanhasta järjestelmästä uuteen on takkuillut. Laakson mukaan ongelmat ovat kuitenkin johtuneet pääosin rinnakkaisista järjestelmistä.

Myös Tampereen ylioppilaskunnan koulutuspoliittinen asiantuntija Tiia Virtanen kertoo artikkelissa, että heillä ongelmat ovat liittyneet lukuvuosi-ilmoittautumiseen. Sisu on myös nähty positiivisessa valossa, sillä sen myötä yliopisto on siirtynyt monen järjestelmän kirjosta yhteen keskitettyyn ratkaisuun.

Jyväskylän yliopistossa Sisun rinnalla toimii useampi järjestelmä, Tampereella se on ainoa käytössä oleva järjestelmä.