Britannian yleisradioyhtiö BBC valittelee budjettileikkauksia ja amerikkalaisten suoratoistojättien ylivaltaa. Oman osansa saa myös ruotsalainen Spotify.

Tv-lupamaksuista kerätyillä varoilla toimiva BBC toteaa vuosiraportissaan, että mediakenttä on muuttunut radikaalisti ja tulee muuttamaan myös tulevaisuudessa. Netflix, Amazon ja muut suoratoistopalvelut ovat tulleet jäädäkseen ja onnistuneet houkuttelemaan käyttäjiä omien palveluidensa pariin.

BBC aikoo ryhtyä vastaiskuun tekemällä panostuksia iPlayer-ohjelmistoonsa, jonka avulla brittiläiset voivat kuluttaa BBC:n sisältöjä. Muutoksilla pyritään houkuttelemaan takaisin palvelun pariin erityisesti Netflixin pariin karanneita nuoria. Alustalle on tarkoitus lisätä muun muassa enemmän suoria lähetyksiä ja paremmat mahdollisuudet mukauttaa palvelua omiin tarpeisiin, Engadget kirjoittaa.

BBC:n suurin huolenaihe on kuitenkin budjettileikkaukset. Yleisradioyhtiön mukaan sen paikallissisältöjen rahoitusta on leikattu vuodesta 2010 lähtien kaikkiaan 18 prosenttia. Samaan aikaan kilpailijoiden tulovirrat ovat kasvaneet 30 – 90 prosentilla. Eräänä BBC:n kehnoa taloutta selittävänä tekijänä yhtiö pitää kalliita urheilulähetysoikeuksia.

Sen paremmin ei pyyhi myöskään BBC:n radiotoiminnalla. Ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa 15 – 34 -vuotiaat nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia Spotifyn ja Apple Musicin kaltaisista palveluista kuin BBC:n radiosisällöistä. Myös tähän aiotaan kiinnittää huomiota iPlayerin muutoksia suunniteltaessa.