Ylen hd-muotoisten kanavien jakelu käynnistyy Digitan maanlaajuisessa antenni-tv-verkossa maaliskuun lopussa.

Ylen hd-kanavat ovat Yleisradion viestintäosaston mukaan tälläkin hetkellä antennijakelussa DNA:n VHF-verkossa. Maaliskuun lopulla hd-kanavat päivittyvät myös Digitan UHF-antenniverkkoon.

“Nyt kun tilanne Suomessa ja koko maailmassa on poikkeuksellinen, yhteiset hetket ovat entistäkin tärkeämpiä. Televisio kerää suomalaiset yhteisten kokemusten äärelle ja Yle pystyy tarjoamaan nämä hetket nyt entistäkin laadukkaampina hd-laadulla koko maahan”, sanoo Ylen teknologiajohtaja Janne Yli-Äyhö Digitan tiedotteessa.

Hd-kanavat tulevat näkymään 90 prosentilla talouksista 31. maaliskuuta aamupäivän aikana. Koko Suomeen näkyvyys laajenee kesäkuun alkuun mennessä.

Lähetyksen vastaanottoa varten tarvitaan UHF-antenni. Teräväpiirtokanavien katseluun tarvitaan lisäksi hd-vastaanotin, joka löytyy T2-virittimellä varustetuista televisioista ja T2-digisovittimista.

Monissa talouksissa kanavat päivittyvät itsestään, mutta joillakin näkyvyys saattaa vaatia kanavien uudelleenhaun tai tehdasasetusten palauttamisen. Yhteisantennikiinteistöissä voi olla tarvetta antennijärjestelmämuutoksiin.

Ylen kanaviin kuuluvat TV1, TV2, Fem ja Teema, ja niiden uudet teräväpiirtolähetykset tulevat kanavapaikoille 21, 22 ja 25. Vanhat sd-kanavat jatkavat näkymistään normaaleilla kanavapaikoilla 1, 2 ja 5 toistaiseksi.

Lisätietoja näkyvyysalueen laajenemisesta löytyy Digitan verkkosivuilta.

Uutista päivitetty 25.3.2020 klo. 11.21: Ylen HD-kanavat ovat tälläkin hetkellä antennijakelussa DNA:n VHF-verkossa. Uutinen koskee siis HD-kanavien päivittymistä vain Digitan UHF-antenniverkkoon.