Apple haastaa oikeuteen entisen kierrätysyhteistyökumppanin GEEP Canadan. Apple syyttää entistä kumppaniaan jopa 103 845:n kierrätettäviksi tarkoitettujen iPhonien, iPadien ja älykellojen varastamisesta ja jälleenmyymisestä, The Verge kertoo. Applen kanteessa kerrotaan, että GEEP lähetti eteenpäin ainakin noin 5000 kiloa Applen laitteita ilman niiden tuhoamista.

Apple lähetti yhtiölle yli 500 000 laitetta vuoden 2015 alun ja 2017 lopun välillä. Kierrätyksen seurannassaan Apple huomasi, että 18 prosenttia kierrätetyiksi väitetyistä laitteista oli yhteydessä internetiin matkapuhelinverkkojen avulla. Tähän ei kuitenkaan lasketa laitteita, joilla ei ole pääsyä matkapuhelinverkkoihin, eli myytyjen laitteiden määrä voi olla vielä suurempi.

Kanteessa vaaditaan noin 20 miljoonan euron rahasummaa entiseltä yhteistyökumppanilta. Kierrätysyhtiö kieltää toimineensa väärin ja väittää kolmen työntekijän varastaneen laitteet. Apple on eri mieltä asiasta, sillä työntekijät olivat johtoasemissa yhtiössä.