Salasanan unohtaminen on monille tuttu tunne, mutta onneksi on olemassa palveluita, joiden avulla salasanat saa palautettua. Nämä työkalut on kuitenkin tarkoitettu vain omaan tarkoitukseen, eikä muiden salasanojen murtamiseen.

Viime vuosina tehokkaat näytönohjaimet ovat tehneet salasanojen murtamisesta entistä helpompaa. Salasanojen palauttamisohjelma Passcoveryn mukaan Nvidian RTX 3090 -näytönohjain voi lyhentää huomattavasti salasanan murtamisen viemää aikaa, TechRadar kertoo.

Passcovery suiten uusimmassa 20.09-päivityksessä on lisätty tuki kaikille Nvidian 3000-sarjan näytönohjaimille. Nopeudet on saatu nousemaan myös muillakin Nvidian näytönohjaimilla. GTX 1060 -näytönohjain pystyy luomaan jopa 669 miljoonaa salasanaa sekunnissa verrattuna aiemman version 3,4 miljoonaan salasanaan sekunnissa.

Onneksi Passcoveryn kaltaiset ohjelmat murtavat salasanoja pääosin paikallisesti tallennetuista tiedostoista. Onkin hyvin epätodennäköistä, että hakkerit käyttäisivät uusia näytönohjaimia salasanojen murtamiseen.