Samsung on siirtänyt puhelintuotantonsa pois Kiinasta, uutistoimisto Reuters kertoo. Syyksi kerrotaan kiristynyt kilpailutilanne älypuhelinmarkkinoilla.

Ennen viimeisen tehtaan sulkemista korealainen teknologiajätti ehti sulkea aiemmin tänä vuonna sekä viime vuoden lopulla tehtaansa Kiinassa.

Työvoimakustannukset ovat nousseet Kiinassa viime vuosien aikana, mikä on ajanut yrityksiä pois maasta. Näyttäisikin siltä, että Samsung on seurannut muiden teknologiajättien esimerkkiä, jotka ovat siirtäneet tuotantoaan pois Kiinasta esimerkiksi Intiaan.

Vaikka tuotanto siirretäänkin pois Kiinasta, jatkaa yhtiö tuotteidensa myymistä maassa. Yhtiön tilanne maassa ei kuitenkaan näytä kovinkaan hohdokkaalta, sillä se taistelee paikallisten halpapuhelimien sekä kalliimpien Huawein ja Applen puhelimien kanssa asiakkaista.

Samsung ei itse kertonut, kuinka monta työntekijää vuonna 1992 avatun tehtaan sulkeminen koskee, mutta korealaismedian mukaan tehtaassa työskenteli vuonna 2017 6000 työntekijää, ja tehdas tuotti 63 miljoonaa laitetta vuodessa.

Lähde: Tivi