YouTubeen on luvassa lähikuukausien aikana uusi toiminto, jonka avulla käyttäjätilin voi asettaa ”valvotuksi” (supervised). Asiasta kertoo muun muassa Variety.

Tämä ”teinimoodi” on tarkoitettu vanhemmille lapsille, joille YouTube Kidsin hyvin rajattu videotarjonta on käynyt liian suppeaksi mutta joita vanhemmat eivät vielä halua päästää YouTuben täysversion pariin ilman minkäänlaisia sisältörajoitteita.

”Lapset tarvitsevat kasvaessaan uusia tapoja oppia, itsenäistyä ja tyydyttää uteliaisuuttaan”, YouTuben perheominaisuuksista vastaava pomo James Beser toteaa.

YouTuben mukaan uuden toiminnon beetaversio tulee lähikuukausina saataville yli 80 maassa. Valvonta-asetus otetaan käyttöön Google-tilin kautta.

Tuleva ”teinimoodi” antaa kolme eritasoista suodatusmahdollisuutta: ”Explore”, ”Explore More” ja ”Most of YouTube”. Sisältöä suodatetaan käyttäjien palautteen, koneoppimisen ja ihmisten tekemien arviointien avulla.

Vaihtoehdon ”Explore” kerrotaan sisältävän yli 9-vuotiaille lapsille sopivaa sisältöä, esimerkiksi tutoriaaleja, musiikkipätkiä, oppimateriaaleja sekä vlogeja.

Vaihtoehto ”Explore More” sisältää edellä mainittujen lisäksi myös livestriimejä, ja asetus on suunnattu yli 13-vuotiaille käyttäjille.

Kolmas vaihtoehto, ”Most of YouTube” sisältää nimensä mukaisesti suurimman osan palvelun tarjonnasta, ja vain iän perusteella rajoitettu sisältö on siivottu pois.

Sisältörajoitusten lisäksi vanhemmilla on mahdollisuus tarkastella lastensa katselu- ja hakuhistoriaa. YouTube suunnittelee tarjoavansa tulevaisuudessa mahdollisuuden valikoida estettäväksi tiettyjä sisältöjä.