YouTube Music on saatavilla tällä hetkellä 71 eri maassa. Mikäli on lähtenyt vaikkapa loma- tai työmatkalle jonnekin muualle, on palvelu lakannut toimimasta. Edes musiikin lataaminen omaan puhelimeen ennen reissua ei ole auttanut, vaan puhelin on poistanut musiikkikirjastonsa huomattuaan olevansa muilla mailla vierahilla.

Asiasta on avauduttu useita kertoja viime aikoina Googlen tukifoorumilla. Piikkinä YouTuben lihassa kilpailevat palvelut kuten Spotify ovat sallineet sovelluksen ja musiikin käyttämisen, vaikka puhelin välillä piipahtaisikin maassa, jossa Spotifyta ei ole virallisesti käytössä.

AndroidPolice-sivuston saamien vihjeiden mukaan rajoitus olisi kuitenkin poistunut nyt käytöstä. Raportteja onnistuneista YouTube Musicin käyttöyrityksistä on kuultu Taiwanista, Valko-Venäjältä, Puerto Ricosta ja Algeriasta.

Googlen omille tukisivuille tieto ei vielä ole päivittynyt. Joillakin niistä kerrotaan edelleen, että musiikki lakkaa soimasta ”väärässä maassa” vieraillessa. Toisilla puolestaan ohjeistetaan, että matkoilla palvelu toimii kuuden kuukauden ajan. Puhelimeen ladatut kappaleet puolestaan toimivat 30 päivän ajan, vaikkei puhelimessa olisi verkkoyhteyttä.