YouTube kertoo uusien käyttöehtojen julkistamisen myötä, että yhtiöllä ”ei ole velvollisuutta säilyttää tai esittää sisältöä”.

Toisin sanoen, YouTube voi halutessaan poistaa videoita, joita se ei halua säilöä.

Uudet säännöt myös sanovat, että YouTube pidättää itsellään oikeuden poistaa käyttäjätilejä omalla päätöksellään.

The Verge kertoo, että YouTubea on pommitettu kritiikillä sen poistoprosessien vuoksi. Toiset haluavat YouTuben olevan täysin avoin alusta, eikä yhtiöllä olisi siten sananvaltaa siihen mitä palvelusta löytyy. Toiset tahtoisivat YouTuben olevan rohkeampi ja poistavan myös sisältöjä, jotka loukkaavat sen sääntöjä vaikkeivät suoraan niitä rikkoisikaan. Toiset taas haluaisivat tarkempaa sääntelyä siitä, millaisia videoita palvelussa ylipäätään saa olla.

Nyt tulevat muutokset koskevat kuitenkin ennen kaikkea lasten suojelua. Yhdysvaltain televirasto FTC lätkäisi YouTuben omistavalle Googlelle 170 miljoonan dollarin sakot, koska palvelu rikkoi lasten verkkoyksityisyyttä suojelevaa COPPA-lakia. Sakkoihin sisältyi, että YouTube lupautuu suojelemaan lasten yksityisyyttä paremmin.

Käyttöehtoihin sisältyykin päivitetty ohje vanhempien vastuusta, kuten maininta siitä, että lapsella tulee olla vanhempiensa lupa ennen YouTuben käyttämistä.