Volvo kertoo, että YouTube on tulossa kaikkiin Volvo-malleihin, joissa käytetään sisäänrakennettuja Googlen järjestelmiä. Kyseessä on samalla ensimmäinen videoalusta, jonka Volvoihin voi ladata Google Playn kautta.

LUE MYÖS:

Videoita ei pääse ajon aikana katsomaan, vaan vain silloin, kun auto on täysin paikallaan. Tarkoitus on siis estää vastaavat liikenneturvallisuutta vaarantavat tempaukset, joita ajon aikana pelaavat Tesla-kuskit ovat somessa esitelleet.

Mieleen voi tietysti hiipiä, että tuleeko paikallaan seisovassa autossa vietettyä niin paljon aikaa, että YouTubelle tai muille videopalveluille on kysyntää, mutta Volvolla on käyttötarkoitukset jo mietittyinä.

Ensimmäiseksi esiin nostetaan matkustaminen sähköautolla ja lataamisen vaatimat pitkät pysähdykset pitkillä matkoilla. Lataustauon aikana voi itseään viihdyttää vaikkapa ”uutisista, ohjelmista ja uusimmista videoista” nauttien.

“Antamalla asiakkaillemme mahdollisuuden katsella videoita auton lataamisen aikana tai vaikkapa lapsia koulunportilla odotellessa teemme elämästä parempaa ja nautinnollisempaa. YouTube ja muut suuret suoratoistopalvelut antavat asiakkaillemme tilaisuuden nauttia auton lataustauoista sen sijaan, että niitä pidettäisiin turhauttavina”, Volvon tuotejohtaja Henrik Green toteaa tiedotteessa.

Samaan aikaan YouTuben kanssa tulee Googlen järjestelmiä käyttäviin Volvoihin myös tuki Google Assistantille. Kun auto on yhdistetty Google-tiliin, voi tiettyjä auton toimintoja, kuten esilämmitystä ohjata kotoa käsin Assistantia tukevalle älypuhelimelle tai älykaiuttimelle puhumalla. Vastaavasti toimintoja voi tehdä myös autossa ääniohjauksella.