YouTube on poistanut hakutoimintonsa automaattisesta täydennyksestä pedofiliaan viittaavan ehdotuksen. BuzzFeedin mukaan useat käyttäjät ovat raportoineet YouTuben automaattisen täydennyksen tarjonneen hakutermiksi ”How to have sex with your kids”. Hakulauseke ilmestyi pelkästään kirjoittamalla hakulaatikkoon ”How to have”, BuzzFeed kertoo.

”Aiemmin tänään meille kerrottiin tästä kamalasta automaattisesta ehdotuksesta ja ryhdyimme nopeasti toimiin sen poistamiseksi”, YouTubelta kerrottiin BuzzFeedille.

YouTube tutkii, miten sopimaton hakutermi on päätynyt ehdotusten joukkoon.

Yksi mahdollinen selitys voi löytyä tahallisesta kiusanteosta. Google on aiemmin kertonut, että sen hakualgoritmi muodostaa automaattisia ehdotuksia suosittujen hakujen perusteella, vaikka hakua vastaavaa sisältä ei olisikaan olemassa.

Asiaton hakutermi on siis saattanut nousta listalle, jos joku ryhmä on tehnyt saman haun riittävän monta kertaa tarkoituksena saada se näkyviin myös muiden käyttäjien hakuehdotuksiin.

YouTube oli aiemmin marraskuussa otsikoissa lastenvideoilta näyttävien, mutta selvästi lapsille sopimattomien videoiden vuoksi. Palvelu suositteli lastenvideoiden yhteydessä esimerkiksi videoita, joissa suosittu Pipsa-possu syö vanhempansa.