Microsoftin omistama GitHub poisti 18 projektia alustaltaan Yhdysvaltojen levy-yhtiöiden ja ääniteollisuuden etua ajavan RIAA:n pyynnöstä, ZDNet kertoo. Kaikki poistetut koodit liittyivät youtube-dl-projektiin. Youtube-dl on Python-kirjasto, jolla voi ladata YouTube-videoiden takana olevat ääni- tai videotiedostot.

GitHubille lähetetyssä kirjeessä RIAA väitti, että lähdekoodin selvä käyttötarkoitus oli YouTuben kaltaisten alustojen teknologisten suojien kiertäminen. Käyttäjät pystyvät myös jakamaan edelleen musiikkivideoita ja äänitallenteita ilman julkaisijan lupaa. RIAA:n mukaan projektin lähdekoodi suosittelee käyttämään alustaa tekijänoikeudella suojattujen töiden kopiointiin tai uudelleenjakamiseen.

GitHubin mukaan RIAA:n kirje oli DMCA-lakiin perustuva pyyntö sisällön poistamisesta, mutta kirje ei kuitenkaan ollut sen mukainen, lakiasiantuntija John Bergmayer kertoo Twitterissä. RIAA ei nimittäin väitä kirjeessä projektin rikkovan järjestön oikeuksia, vaan väittää itse projektin olevan täysin laiton. Väite ei ole täysin perätön, sillä kirjaston avulla on rakennettu useita YouTube-videoiden lataamiseen käytettyjä palveluita.