Muun muassa Apple osaa rahastaa tarvikkeistaan varsin ruhtinaallisesti. Esimerkiksi laturin sanoessa työsopimuksensa irti saattaa siksi tulla kiusaus turvautua halpaan laturiin. Idea on erittäin huono.

BBC kertoo, että Britanniassa on tutkittu väärennettyjä Apple-latureita. Tulos oli järkyttävä: 99 prosenttia reputti turvallisuustestissä. Asiaa päädyttiin tutkimaan sen jälkeen, kun Apple nosti äläkän Amazonin kautta myytävistä tuoteväärennoksistä.

Testeihin otettiin 400 kappaletta Applen laturin ”näköispainoksia”. Niistä ainoastaan kolme (3) tarjosi käyttäjälle riittävän suojan sähköiskujen varalta. Testilaitteet hankittiin nettikaupoista kahdeksassa eri maassa.

”Voit säästää vähän rahaa, mutta väärennetyt laturi voivat maksaa sinulle kotisi ja pahimmillaan oman tai jonkun läheisen hengen”, tarkastukset teettäneen Chartered Trading Standardsin johtaja Leon Livermore varoittaa.

Näin voit puntaroida laturin turvallisuutta:

Sovita sitä pistorasiaan kytkemättä ladattavaa laitetta kiinni. Jos laturi ei sovi suosiolla, tämä voi olla merkki siitä, että pinnit ovat väärän kokoiset tai väärissä paikoissa.

Tarkista, että laturissa on aidon valmistajan merkki tai logo ja myös CE-turvallisuusmerkki. Nämä eivät tosin välttämättä takaa mitään, koska merkinnät voi väärentää.

Varmista, että laturin mukana on toimitettu käyttö- ja turvallisuusohjeet sekä tiedot tuotteen hävittämisestä. Niiden puuttuminen on varma merkki väärennetystä laitteesta.

Lähde: Tivi