Mallissa käyttöjärjestelmä tarjotaan palveluna, jota päivitetään säännöllisesti uusilla versioilla. Niiden mukanaan tuomista ongelmista on kuitenkin vaikea löytää ajantasaista tietoa.

Eräänä esimerkkinä Bott mainitsee viime lokakuussa julkaistun October 2018 Update -ominaisuuspäivityksen, joka jouduttiin vetämään pian pois jakelusta vakavien ongelmien johdosta. Kävi ilmi, että päivitys saattoi poistaa käyttäjän tiedostoja ilman lupaa.

Microsoft päivitti Windows 10:n päivityshistoriasivua maininnalla päivityksen poisvetämisestä. Tämän jälkeen on tapahtunut paljon. Pian kävi ilmi, että ongelmia oli myös zip-pakettien käsittelyssä. Päivityksen ongelmat on korjattu ja korjattu versio on lähetetty Windows Insider -beetatestaajien kokeiltavaksi.

Päivityksen poisvetämisestä on kuitenkin lähes kuukausi, eikä uusia merkintöjä October 2018 Updaten ongelmien korjaamisesta ole tehty päivityshistoriasivustolle. Käyttäjä voisi tehdä tästä helposti sen loogisen johtopäätöksen, että asian tutkinta on yhä kesken, Bott kritisoi.

Microsoftin mukaan October 2018 Updaten ongelmat korjattiin lokakuun 16. ja 20. päivänä julkaistujen kumulatiivisten päivitysten yhteydessä. Ominaisuuspäivityksen ladanneet käyttäjät eivät kuitenkaan tällaisia päivityksiä koskaan saaneet.

Päivitykset ladatakseen heidän olisi pitänyt ensin liittyä Windows Insider -testiohjelmaan, ja ryhtyä Microsoftin vapaaehtoisiksi beetatestaajiksi, Bott huomauttaa.

Toinen esimerkki on hiljattain joillain Windows 10 Pro -käyttäjillä ilmennyt ongelma, jonka seurauksena Windowsin aktivointi mitätöityi. Tietoa ongelmasta oli saatavilla vain yhdestä yhteisöpalvelu Reddittin viestiketjusta sekä vapaaehtoiselta Microsoftin tukifoorumin moderaattorilta, joka hänkin vetosi “Microsoftin chat-tuesta saamiinsa tietoihin”.

Ratkaisuksi tiedonsaantiongelmiin Bott ehdottaa Office 365:stä sekä Azure-pilvipalvelusta tuttua Service Dashboard -tietokantaa, josta selviää palvelun sen hetkinen tilanne, mahdolliset ongelmat sekä niiden ratkaisut. Vastaava palvelu on saatavilla myös Windowsin yritysversioiden käyttäjille, mutta kuluttajat jätetään tässä asiassa paitsioon.