Videoneuvottelupalvelu Zoom on suostunut sovitteluratkaisuun Yhdysvalloissa viranomaisen kanssa. FTC:n mukaan Zoom valehteli vuosien ajan asiakkailleen salauksesta.

FTC-virasto sanoo ilmoituksessaan, että ainakin vuodesta 2016 lähtien Zoom harhaanjohti käyttäjiään väittäessään, että palvelussa on käytössä päästä päähän tietoliikenteen salaus. Todellisuudessa yhtiö käytti lupaamaansa heikompaa salausta ja lisäksi piti hallussaan salausavaimia, joilla pääsi purkamaan salauksen ja seuraaman asiakkaiden videoistuntoja. Lupaus piti paikkansa vain Zoom Connector -tuotteen käyttäjille.

FTC:n demokraattipuolueen jäsenet ovat Ars Technican mukaan tyytymättömiä sovittelun tulokseen, koska siinä ei mainita korvauksia Zoomin käyttäjille.

Zoom suostuu sen sijaan turvallisuusohjelman käyttöönottoon, rajoittamaan väitteitään palvelun yksityisyys- ja tietoturvaominaisuuksista sekä muilla keinoin suojelemaan paremmin asiakkaitaan jatkossa.

Zoomin käyttäjämäärä kasvoi koronapandemian ja etäkäytön lisääntymisen vuoksi vuoden 2019 joulukuun 10 miljoonasta huhtikuun 2020 globaalisti 300 miljoonaan käyttäjään.