Videopuhelusovellus Zoom alkaa salaamaan kaikkien käyttäjien puhelut, kirjoittaa The Guardian. Yhtiö aikoi ensin tarjota salausta ainoastaan maksullisen Zoom Pro-palvelun käyttäjille, mutta digitaalisia oikeuksia valvovan kansalaisjärjestö Fight for the Futuren painostus sai lopulta Zoomin kääntämään päänsä.

Toimitusjohtaja Eric Yuan oli perustellut salauksen varaamista vain maksaville asiakkaille sillä, että näin voitaisiin varmistaa yhteistyö esimerkiksi FBI:n ja paikallisten viranomaisten kanssa, mikäli Zoomia käytetään rikollisiin tarkoituksiin.

Figh for the Futuren apulaisjohtaja Evan Greerin mukaan salauksen kaltaista perusturvaa ei kuitenkaan voi rajata vain varakkaiden yksilöiden ja suuryritysten käyttöön. Zoom päätyi muuttamaan mieltään keskusteltuaan kansalaisoikeusjärjestöjen, lapsien turvallisuutta ajavien tahojen, salausasiantuntijoiden, hallituksen edustajien sekä käyttäjien kanssa.

Salaus tulee käyttöön heinäkuusta alkaen. Sitä varten sovellus alkaa vaatia käyttäjiltä puhelinnumeron tekstiviestivarmennusta varten. Varmennuksella pyritään parantamaan sovelluksen turvallisuutta, sillä häiriköinnin riivaamalle sovellukselle on tärkeää pystyä tunnistamaan häiriköivät käyttäjät.

Yhtiö on aiemmin valehdellut salaavansa käyttäjien puhelut, mutta jäi kiinni tästä ja selitti, ettei salaus ollut alustalla mahdollista.