Zoomin toimitusjohtajan, Eric Yuanin, mukaan maksuttomia Zoom-puheluita ei salata alusta loppuun, jotta viranomaiset pääsisivät tarvittaessa käsiksi yhteydenpitoon.

”Emme halua antaa ilmaiskäyttäjille [päästä päähän -salausta], koska haluamme tehdä yhteistyötä FBI:n ja paikallisviranomaisten kanssa siinä tapauksessa, että Zoomia käytetään pahoihin tarkoituksiin”, Yuan totesi yhtiön suunnitelmista eilen keskiviikkona.

The Guardianin mukaan yksityisyys- ja tietoturva-asiantuntijat ovat olleet huolissaan Zoomin linjauksesta.

”Perustavanlaatuisen tietoturvan ei pitäisi olla premium-ominaisuus, joka tarjotaan vain rikkaille henkilöille ja isoille yrityksille”, kritisoi kansalaisten digioikeuksia puolustavan Fight for the Future -järjestön pomo, Even Greer.

”Henkilökohtaisen yksityisyyden asettaminen maksumuurin taakse rapauttaa perustavanlaatuista vapautta ja oikeudenmukaisuutta”, totesi puolestaan tietoturvayhtiö Vectran teknologiapomo Tim Wade.

Zoomin edustaja on vastannut kritiikkiin toteamalla, että palvelu tarjoaa perussalauksen aivan kaikille, myös ilmaiskäyttäjille. Lisäksi yhtiö painottaa, ettei videoneuvottelujen sisältöä ”tarkkailla proaktiivisesti” vaan ainoastaan vakavien rikosepäilyjen yhteydessä.

The Guardian muistuttaa, että Zoomin aiempiin tietoturvalupauksiin ei ole juuri ollut luottamista. Katteettomiksi osoittautuivat muun muassa aiemmat vakuuttelut päästä päähän -salauksen käytöstä.