MacRumors kertoo, että Apple ja Facebook ovat olleet julkisesti tukkanuottasilla jo pitkään. Kiista on syntynyt siitä, kun Apple haluaa pitää huolta käyttäjiensä yksityisyydestä, kun taas Facebook tunnetusti rahastaa miljardeja käyttäjiensä yksityistiedoilla.

Riita on välillä mennyt henkilökohtaisuuksiin asti.

The Wall Street Journalin mukaan Mark Zuckerberg sanoi vuonna 2018, että Facebookin on aiheutettava Applelle tuskaa, koska Apple kohtelee Facebookia niin huonosti.

Ilmiriita on sittemmin laantunut kylmäksi sodaksi. Nyt se roihahti jälleen ilmiliekkeihin sen jälkeen, kun Apple ilmoitti aikovansa lisätä tuleviin käyttöjärjestelmäpäivityksiinsä seurantaa ehkäisevän ominaisuuden: jatkossa Facebookin on pyydettävä iPhonen ja iPadin käyttäjiltä lupaa saada seurata näiden liikkeitä ympäri internetiä.

MacRumors sanoo, että huhujen mukaan Facebook aikoo viedä Applen oikeuteen asian vuoksi.

Tammikuussa Tim Cook ja Mark Zuckerberg äityivät myös solvaamaan toisiaan julkisesti.

WSJ kertoo, että Cook tuomitsi Facebookin toimintamallin, joka maksimoidessaan käyttäjien palveluun käyttämän ajan vain vahvistaa jakolinjoja ja synnyttää väkivaltaisuuksia. Cook myös tuomitsi jyrkästi ”algoritmien tehostamat salaliittoteoriat” puhuessaan iOS:n uudesta yksityisyysominaisuudesta.

Zuckerberg puolestaan syytti Applea asiakkaidensa rahastamisesta sekä Facebookin asioihin puuttumisesta. Facebook osti kalliita koko sivun mainoksia hyökätäkseen Applen uutta yksityisyysominaisuuksia vastaan syyttäen sitä pieniä yrityksiä satuttavaksi ominaisuudeksi.